CIP Podcastserie "Hacken in de praktijk!"

decoratieve afbeelding

Ben jij benieuwd naar hoe CISO’s en Ethical Hackers aan kijken tegen het bestrijden van digitale crisis en het weerbaar maken van overheden? Luister dan deze nieuwe en bijzonder interessante podcastserie van CIP: Hacken in de praktijk!

In het kader van de cybersecurity maand hebben we een speciale podcastserie opgenomen. Deze podcastserie richten we iets anders in dan we binnen CIP tot nu toe zijn gewend. We belichten de vraagstukken steeds vanuit het perspectief van de CISO en die van een Ethical Hacker. In minder dan 20 min reflecteren ze beiden op het vraagstuk. Iedere podcast is op zichzelf te beluisteren. Het is geen vraag gesprek tussen de CISO en de Ethical Hacker.

Vier CISO’s en vier Ethical Hacker beantwoorden vanuit hun eigen perspectief een van de volgende vragen:

  • Hoe zet ik een Ethisch Hacker in?
  • Hoe zie ik een hack aankomen?
  • Wat is de rol van de CISO/Hacker binnen een digitale crisis?
  • Help ik ben gehackt?! Hoe nu verder?

Iedere keer worden twee podcasts rondom bovenstaande vragen tegelijkertijd gepubliceerd. De afleveringen van deze serie worden tussen eind oktober 2022 en eind december 2022 steeds in tweetallen beschikbaar gesteld op CIP Buzzsprout of jouw eigen podcast app. Het allereerste tweetal beantwoordt de vraag: ‘Hoe zet ik een Ethisch Hacker in?’ De reactie van de CISO kun je hier beluisteren, de reactie van de Ethical Hacker kun je hier beluisteren.