Gebruik van Zoom

Op het moment dat (ook) CIP haar bijeenkomsten is gaan organiseren in webinars (begin 2020), hebben wij snel moeten schakelen en zijn we gestart met streamen van een webinar via Jitsi (het sprekersdeel) in combinatie met YouTube (voor de deelnemers). Met dit instrumentarium kunnen wij echter niet meer de kwaliteit en interactie bieden die wij nastreven.

Na een analyse van de voor CIP benodigde en beschikbare functionaliteit, hebben wij voor Zoom gekozen. Zoom heeft een webinar-platform, dat inmiddels veelvuldig wordt gebruikt door organisaties binnen de overheid en de bredere publieke sector.

Het is ons bekend dat er zorgen zijn geweest over de privacy en beveiliging van Zoom. We hebben hier uiteraard de nodige aandacht aan besteed. Onder meer door onze afwegingen hieromtrent voor te leggen aan diverse experts in ons netwerk, waaronder ook de Domeingroep Privacy. Hun (behoorlijk eensluidende) feedback is meegenomen in onze besluitvorming.

Via onderstaande link vind je meer informatie over dit onderwerp:

Reactie Brenno de Winter(16/02/2021):

‘Ik beschouw de meetings van CIP als openbare gelegenheden. Dus ik zie niet in waarom een tool als Zoom, waar inmiddels veel aan de beveiliging is verbeterd, nu niet zou kunnen worden gebruikt. Want als de informatie uitlekt, bereiken we meer mensen. En dat is nu juist de bedoeling!’