Privacy Award voor CIP

Op 28 januari werd tijdens de Dag van de Privacy aan CIP de Nederlandse Privacy Award 2022 uitgereikt. Die eer viel ons geheel onverwacht ten deel.

De jury schreef over de toekenning onder meer:

"In het afgelopen jaar heeft het CIP zich, ondanks de pandemie, enorm ingespannen om haar netwerk te blijven onderhouden met vele thema’s middels digitale webinars, podcasts, workshops en games. Inmiddels hebben zij een behoorlijke bibliotheek aan informatie op YouTube staan die voor iedereen toegankelijk is. Privacy is een belangrijk onderwerp voor het CIP, waarover zij inmiddels 22 producten gepubliceerd hebben.

Het CIP zit ook op de actualiteit en komt voortdurend met nieuwe actuele onderwerpen die zij ophalen bij hun deelnemers en partners. Er wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan praktische en bruikbare oplossingen om de privacy en informatie van burgers beter te beschermen.

De jury spreekt haar grote waardering uit voor de prestaties van het CIP en moedigt hen aan om door te gaan met het belangrijke werk dat toegankelijk is voor overheid, bedrijfsleven, organisaties en gebruikers."

Als CIP-team zijn we blij met deze openlijke erkenning en waardering voor ons werk. Werk dat overigens mogelijk is door het sponsorschap van UWV, het ministerie van BZK en de kennisinbreng van vele netwerkleden. Het is met recht een extra aanmoediging om met volle kracht en met veel animo door te gaan. 

Bekijk hier een korte video van de online uitreiking, met een motivatie van Paul Korremans, voorzitter van Privacy First. 

Meer informatie kun je hier vinden: Winnaars Nederlandse Privacy Awards 2022 bekend! (privacyfirst.nl).